Skip to main content

Morgado med Lysegårdens GK

-Anmälan senast 31 januari!-
Följ med på Lysegårdens spel- och träningsresa i vår till en fantastisk golfanläggning i hjärtat av Algarve, Morgado Golf & Country Club. 

Den 20-27 april reser vi till denna magiska plats som ligger strax norr om Portimão, endast en timme från Faro flygplats. Vi kommer vara i en underbar golfmiljö med spel på två 18-hålsbanor, DP World Tour-banan Morgado Golf Course och Alamos Golf Course. Utöver dessa banor erbjuds en av Portugals bästa träningsanläggningar med bl a stor driving range med grästees samt flera chipping- och puttinggreener. 

Vi har med oss vår klubbchef Tord Carlsson som reseledare och målsättningen med resan är att ge dig bästa förutsättningarna att vara redo lagom till spelstart hemma i Sverige igen.

Vi bor tillsammans på fyrstjärniga Morgado Golf Hotel som ligger i ett naturskönt område. Hotellet tillhör kedjan NAU Hotels & Resorts och de modernt inredda rummen har utsikt över Morgado golfbana. Vid hotellet finns två pooler och en skön terras att njuta av.

En vecka på Morgado GCC blir det perfekta stället att starta golfsäsongen på med spel, träning, sol och många skratt! :)

Fritextsökning

Golfbanor

Morgado erbjuder spel på tre fantastiska banor. Ni bor precis vid två av dem, Morgado och Alamos. Den tredje som är Salgados ligger en liten bilresa bort. Med tillgång till dessa tre banor finns utmaningar för alla golfare. Utöver dessa banor erbjuds en av Portugals bästa träningsanläggningar, med bla stor driving range med grästees, flera chipping och putting greener.

Morgado Golf Course 18 hål par 73, invigd 2003
Av de tre banorna är detta den lite mer öppna och ”lätta” banan. Liknande en linksbana med inte så kuperade fairways och skotsk inspirerade bunkrar. Istället för att ligga vid kusten som en traditionell linksbana är denna placerad i ett vackert parklandskap. Banan kan kännas lätt med sina breda fairways, men det gäller hela tiden att vara fokuserad. Släpper man koncentrationen kan man snabbt bestraffas med ett besök i någon av de många bunkrarna som finns utmed banan.

Alamos Golf Course 18 hål par 71, invigd 2006
Denna bana är ett imponerande golftest. Även om banan är relativt kort så är den en utmaning. De 18 hålen är ganska tekniska med lite smalare fairways och undulerande greener. Här är ett bra närspel viktigare än att slå långt.

Salgados Golf Course 18 hål par 72, invigd 1994
Detta är en mycket vacker och inte så kuperad bana som ligger precis vid sanddynorna vid havet. Banan är vackert inringad av palmer och här kan ibland vinden vara en svårighet som inte gör den ena rundan den andra lik. Denna bana är en njutning mer än en fysisk utmaning.

Boende

  Morgado Golf & Country Club. (Hotellklass: 4 stjärnor)

 • Boende
  Det fyrastjärniga hotellet har välutrustade dubbelrum med sköna sängar. Standardrummen är ca 30 kvm och utrustade med wi-fi, AC, TV med satellit kanaler, vattenkokare och badrum med dusch. Rummen har även en terrass med utsikt över golfbanorna och den vackra naturen. På området finns fyra pooler med intilliggande solstolar. Här kan man slappna av och njuta efter en skön golfrunda.

  Restauranger
  Gastronomi är en av nyckelingredienserna för en minnesvärd vistelse på Morgado Golf & Country Club. Restaurangen har ett gott rykte och frukosten erbjuder en generös buffé med stor variation och hög kvalité. På kvällen erbjuds en riklig buffé med många lokala och internationella rätter. Under dagen passar klubbhusets terrass utmärkt för att ta något att dricka, ett snacks eller en lättare lunch. De har även en lobbybar med en meny av varierande drinkar och andra drycker.

  Fakta/Faciliteter

  DrivingrangeJa
  Fri parkeringJa
  internet wifiJa
  PuttinggreenJa
  Reception (dygnet runt)Ja
  RestaurangJa
  Strand15 km
  Chipping/pitching greenJa

Karta

Kontakta oss
Adress:
Golfvistelse
Stigbergsliden 7
414 63 Göteborg