Skip to main content

Costa Navarino

Costa Navarino, Grekland

Välkommen till Greklands oslagbart bästa anläggning, Costa Navarino, ett populärt resmål med fyra fantastiska golfbanor. Mest uppmärksamhet hittills har The Dunes Course och The Bay Course fått, och båda banorna placerar sig högt upp på topplistor i tidningarna Golf Digest och Golf World. Dock gör nybyggda Navarino Hills anspråk på uppmärksamheten och bjuder även den på en golfupplevelse utöver det vanliga. Resorten som helhet har fått ett stort antal utmärkelser sedan den öppnade för lite dryg tio år sedan och flera välrenommerade resemagasin har med Costa Navarino på sina topplistor som en destination i absolut världsklass. På anläggningen finns mycket annat att göra förutom golf, och ett besök till den närliggande staden Pylos är ett uppskattat inslag under vistelsen.

Närmaste flygplats
Närmsta flygplats: Kalamata Airport, 48km

Närmaste stad
Kalamata 50km

Fritextsökning

Golfbanor

(på alla golfbanor är det obligatoriskt med golfbil, vilket ingår i resans pris)

Information om banorna

The Bay Course, 18 hål, Par 71, gul tee 5232 meter
Seaside-/parkbana

Designad av Robert Trent Jones Jr ligger denna vackra skapelse placerad med utsikt över havet på nästa alla hål. Banan är förhållandevis kort men kan upplevas som mer teknisk och därför premieras den som har en genomtänkt spelstrategi. Avslutningshålet vid klubbhuset blir ett golfminne som gärna etsar sig fast, både för att hål 18 bjuder på en fantastisk vy och för det moderna klubbhuset som naturligt smälter in i naturen.

The Dunes Course, 18 hål, Par 72, gul tee 5707 meter
Seaside-/Parkbana

På gångavstånd från hotellet Westin Costa Navarino ligger The Dunes Course, som öppnade i maj 2010. Designern Bernard Langer har här skapat en bana som naturligt smälter in i naturen med många hål som ger birdiechanser, särskilt för den långtslående. Signaturhålet anses vara hål nummer 2, en par fyra med panoramautsikt mot havet.

The Hills Course, 18 hål, Par 72, gul tee 5864 meter
Kuperad parkbana med skogskaraktär

The Hills Course, som är designad av golflegendaren José María Olazábal, är en parkbana med skogskaraktär som bjuder på generösa fairways och greener. Hålen ligger, tack vare inslaget av skog, mer avgränsade från varandra vilket också gör att banan blir mer skyddad från vind. Med de vackra bergen ständigt i bakgrunden möts man här av ständigt nya utmaningar, även om Hills Course bedöms vara något lättare än till exempel Olympic Course.

International Olympic Academy Golf Course, 18 hål, Par 72, gul tee 5747 meter
Parkbana

Olympic Course är även den designad av José Maréa Olazábal och anses vara kronjuvelen bland Navarinos banor. Placerad på en platå ovanför Bay Course ligger Olympic Course med en magisk utsikt över Navarinobukten. Detta gör att även vinden blir en faktor att ta hänsyn till när man spelar, särskilt hål 12 och 16 som ligger utmed klippkanten men går i motsatta riktningar.

Boende

  The Westin Hotell (Hotellklass: 5 stjärnor)

 • Boende
  På femstjärniga Westin Costa Navarino bor du i lyxiga rum med utsikt över golfbanor och hav. Här bor du på en välskött anläggning där den natursköna omgivningen skapar en känsla av lugn och harmoni. Här finns mycket att göra för den aktive resenären där det finns -förutom golf- även spa, tennis, squash, bowling och gym bland mycket annat att välja på. Även den närliggande stranden är mycket uppskattad för både promenad och bad.

  Restauranger
  På anläggningen finns ett flertal restauranger som alla strävar efter att ge dig som gäst en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga. Här finns ett utbud av både grekiska rätter och inslag av det internationella köket med allt från italiensk till japansk mat. Det finns även restauranger och barer i klubbhuset på varje golfbana, ett ofta mycket uppskattat inslag både under, och efter, 18-hålsrundan.

  Fakta/Faciliteter

  DrivingrangeJa
  GymJa
  internet wifiJa
  PoolBåde inomhus och utomhus.
  PuttinggreenJa
  RestaurangJa
  SpaJa
  TennisbanorJa

Karta

Kontakta oss
Adress:
Golfvistelse
Stigbergsliden 7
414 63 Göteborg