Skip to main content

Fancourt

Fancourt, Sydafrika

Fancourt är utan tvekan Sydafrikas absolut bästa, men även största, golfresort. Den ligger i hjärtat av Garden Route i orörd natur vid Outeniquabergen. På Fancourt finns allt för den kräsne golfaren med tre 18-hålsbanor designade av Gary Player, alla rankade bland de tjugo bästa i landet. Utöver golfen är detta en komplett anläggning med pooler, spa, tennis, kids club, vandringsleder och mycket annat. Man har även satsat på att ge gästerna en kulinarisk upplevelse med restauranger av högsta klass. På Fancourt finns helt enkelt allt som behövs för en skön, lyxig, golfsemester.

Restauranger
Fancourt erbjuder fyra topprestauranger som var och en har sin speciella kulinariska inriktning. Det finns även flera barer på anläggningen där du kan avrunda dagen med god dryck och socialt häng.

Närmaste flygplats
George flygplats 8 km, Kapstaden 420 km, Port Elisabeth 360 km.

Närmaste stad
Knysna 65 km, George 10 km

Fritextsökning

Golfbanor

På Fancourt finns tre högt prisade mästerskapsbanor, designade av legendaren Gary Player. Banornas karaktär varierar från links- till parkbana, vilket gör att de har sina egna unika egenskaper. Här finns också en golfakademi med ett träningsområde av yppersta kvalitet.

Information om banorna
Montagu, Par 72, gul tee 5669 meter
Montagus 18 hål är en av de finaste golfupplevelserna Sydafrika har att erbjuda. Banan är anlagd i ett kuperat och varierat landskap med många vackra träd längs fairway. Det gäller att hela tiden tänka strategiskt, då väl placerade vattenhinder och bunkrar ofta är i spel. Montagus hål 17 och 18 sägs vara några av de mest välfotograferade i Sydafrika!

The Links, Par 73 gul tee 5721 meter
The Links är rankad som Sydafrikas bästa 18-hålsbana och är därmed utan tvekan Fancourts huvudattraktion. Här har Gary Player skapat en juvel på ett gammalt flygfält, något som gör att The Links på många sätt påminner om traditionell, brittisk linksgolf. Banan har varit värd för många stora mästerskap genom åren.

Outeniqua, Par 72 gul tee 5603 meter
Outegniqua är uppkallad efter den vackra bergskammen som omger banan och skapar en makalöst vacker vy. Likt Montagu är detta en skräddarsydd parkbana, om än något mer lättspelad, men som ändå kräver en hel del spelstrategi då mycket vatten är i spel.

Boende

  Fancourt Hotel (Hotellklass: 5 stjärnor)

  • Fler bilder
  • Fler bilder
 • Boende
  Fancourt Hotel är ett 5-stjärnigt hotell med 115 lyxiga rum och sviter. Från ditt rum har du en underbar utsikt över antingen Montagu Golf Course, resortens vackra trädgård eller Outeniqua-bergen. Rummen har dubbel- eller enkelsängar, badrum, sittgrupp, TV, minibar och gratis wifi.

  På The Manor House, också 5-stjärnigt, finns 18 fantastiska sviter. Hotellet ger en upplevelse i herrgårdsmiljö med stor dubbelsäng, lyxigt badrum och ett vardagsrum. Du har även en balkong eller terrass med utsikt över resorten.

  Restauranger
  Fancourt erbjuder fyra topprestauranger som var och en har sin speciella kulinariska inriktning. Det finns även flera barer på anläggningen där du kan avrunda dagen med god dryck och socialt häng.

  Fakta/Faciliteter

  Bar/Loungeflera
  BastuJa
  DrivingrangeJa
  Fri parkeringJa
  GymJa
  internet wifiJa
  JacuzziJa
  PoolUppvärmd inomhus och utomhus.
  PuttinggreenJa
  Restaurang4 st
  SpaJa
  TennisbanorJa
  Chipping/pitching greenJa

Karta

Kontakta oss
Adress:
Golfvistelse
Stigbergsliden 7
414 63 Göteborg