Skip to main content

Costa Ballena Ocean Golf Club

Costa Ballena Ocean Golf Club, Spanien

Strax söder om Sevilla och väster om Cadiz ligger den trevliga semesterorten Costa Ballena längs Atlantkusten. Förutom att det är en väldigt mysig, lugn och vacker plats så är det också ett fantastiskt ställe om man vill spela golf och njuta. De 27 hålen som banan består av ligger vackert beläget nära havet och med klubbhuset som mittpunkt. Utöver de tre 9-håls slingorna finns här även en 9 håls korthålsbana och en av Europas bästa träningsanläggningar. Det kan inte bli mycket bättre. Att banan dessutom är designad av Jose Maria Olazabal höjer bara upplevelsen ytterligare ett snäpp.

Närmaste flygplats
Sevilla 130 km, Malaga 250 km.

Närmaste stad
Jerez de la Frontera, 30 km.

Fritextsökning

Golfbanor

Costa Ballena Golf, 27 hål
Costa Ballena Ocean Golf Club byggdes 1995 och Olazabal fick till en bana som passar alla nivåer av spelare. Den förhållandevis platta banan och de stor ytorna kan få spelare att tro att det inte kommer bli så svårt, men det krävs att det längre spelet sitter för att scoren ska bli låg. Med några hål direkt utmed havet och strategiskt utplacerade bunkrar och vattenhinder blir detta en spännande och rolig upplevelse.

Utöver en riktigt bra golfbana så finns här en av Europas bästa träningsanläggningar. Drivingrangen är 345 m bred och 350 m lång med vacker utsikt över havet. Här kan 120 spelare träna samtidigt. Lägg därtill en stor puttinggreen, två chipping och pitching greener med bunkrar runt omkring så har vi den kompletta träningsanläggningen. Vill du träna dygnet runt? Inga problem, för drivingrangen har även el-ljus belysning.

Sherry Golf Par 72, 6160 m gul
Det finns även möjlighet att spela denna Amerika inspirerade parkbana med breda fairways och stora ondulerade greener. Beroende på vilken tee man väljer kan det bli en utmaning för alla från höga till låga handicap.

Montecastillo Golf Club Par 72, 6043 m gul
Även denna Jack Nicklaus designade bana kan spelas under er vistelse. Denna vackra parkbana med breda fairways och stora greener har stått värd för Volvo Masters 5 gånger. Eftersom bana har en del välplacerade bunkrar och några vattenhål gäller det att planera slagen väl, men glöm inte att njuta av denna vackra bana.

Boende

  Barceló Costa Ballena Golf & Spa (Hotellklass: 4 stjärnor)

 • Boende

  Barceló Costa Ballena Golf & Spa är byggt i Andalusisk stil och ligger mittemot golfbanan och nära de fina sandstränderna. Rummen är fullt utrustade, rymliga och har antingen balkong eller terras där man kan njut av utsikten över havet eller golfbanan. Efter en dag på golfbanan kan du njuta i hotellets 1200 kvm stora U-spa och samla energi inför nästa dag.

  Restauranger
  Hotellet har två bra restauranger som speglar de olika köken i Spanien. Den ena riktar in sig på en buffé av rätter från det Andalusiska köket, så väl som utvalda nationella och internationella rätter. Den andra (Arrozante) är mer inriktad på medelhavsmat och erbjuder även en omfattande vinlista att para ihop med deras fantastiska meny.
  Även golfbanan har en bra restaurang för en god lunch eller något gott att dricka efter rundan.

  Fakta/faciliteter

  BastuJa
  Drivingrange120 platser, elbelyst
  Fri parkeringJa
  GymJa
  internet wifiJa
  PuttinggreenJa
  RestaurangJa
  SpaJa
  Chipping/pitching green2 st

Karta

Kontakta oss
Adress:
Golfvistelse
Stigbergsliden 7
414 63 Göteborg