Så fungerar det

Nedan hittar du våra vanligaste frågor och svar. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, tveka inte att kontakta oss genom att maila till info@golfvistelse.se eller ringa till 010-750 06 33.

Long-stay i Algarve

 • Aktiviteter på plats

  Utöver alla härliga golfrundor har ni möjlighet att följa med på Golfvistelses arrangerade aktiviteter. Under en long-stay-resa åker vi exempelvis till marknader, vinodlingar, historiska platser samt anordnar gemensamma middagar och andra intressanta aktiviteter.

 • Avbeställningsskydd

  Vi rekommenderar att ni har ett fullgott avbeställningsskydd via er hemförsäkring, reseförsäkring eller annat.

 • Avbokning av resa

  Alla avbokningar ska ske till info@golfvistelse.se. Kontakta oss också via telefon för att få avbokningen snabbt bekräftad, om det är mycket nära ankomstdatum.

  1. Boka av fram till 60 dagar före avresa till mycket låg kostnad. Om ni avbokar senast 60 dagar före avresa betalar ni endast halva anmälningsavgiften (dvs 5% av resans pris). Det utgör administrativa avgifter och kostnader till leverantörer.
  2. Avboka fram till 30 dagar före avresa till låg kostnad. Om ni avbokar mellan 60 och 30 dagar före avresa betalar ni endast anmälningsavgiften (10% av resans pris). Inga ytterligare krav på betalning sker. Det utgör administrativa avgifter och ytterligare kostnader till leverantörer.
  3. Vid avbokning 30 dagar före avresan eller senare betalar ni hela resans pris.
  4. Vid beräkning av antal dagar före avresan räknas ej avresedagen in.
 • Bokning och betalning

  När en intresseanmälan görs på hemsidan får vi all information som behövs för att göra en bokning. Därefter skickas en bekräftelse tillsammans med en inbetalningsangivelse på 10% av resans totala belopp. Först när denna inbetalning är gjord inom senast 7 dagar efter mottagen offert är resan reserverad. Resterande belopp betalas senast 30 dagar före avresa.

 • Flyg till Portugal

  Flygresan från Sverige till Portugal bokas på egen hand. Antingen flyger ni direkt till Faro (FAO) varifrån ni med hyrbilen når våra destinationer på drygt en halvtimma. Eller så flyger ni till Lissabon (LIS) och hämtar ut er hyrbil för att sedan köra de sista milen till Algarvekusten. Detta tar knappt tre timmar.

  Lämpligt flyg kan sökas på:
  www.flygresor.se eller www.momondo.se/

 • Försäkringar

  Det är alltid resenärens ansvar, och aldrig researrangörens ansvar, att se till att tillräckligt försäkringsskydd finns. Normalt finns en reseförsäkring i hemförsäkringen. Är ni osäkra så kontakta ert försäkringsbolag. Kompletterande reseförsäkring kan tecknas direkt hos försäkringsbolag som för reseförsäkringar. Det är mycket viktigt att ni som resenärer ser till att ha en försäkring vid tillfälle av sjukdom och att den täcker eventuell hemtransport, om det är nödvändigt. Vi rekommenderar också alla gäster att ta med ett patientkort för EU. Det beställs via Försäkringskassan.

 • Golfklubbor att hyra

   

  Golfvistelse kan förmedla fina hyrset från en lokal leverantör. Golfklubborna i hyrseten är av hög kvalité och omtyckta att använda av våra gäster. Detta är extra passande när flygbolaget inte accepterar transport av golfbagen trots att flygstol och vanligt bagage finns tillgänglig att boka. För att försäkra sig om tillgänglighet av golfset är det viktigt att boka detta i god tid innan ankomst, gärna redan vid bokning av vistelse. Betalning av hyrset görs till golfvärdarna på plats.

 • Golfvagn

  Golfvagnar finns som trehjuling eller som smidig el-vagn att hyra. Detta bokas vid bokningstillfället för att garanterat få den vid ankomst. Betalning av hyrvagnar görs till golfvärdarna på plats. Pris för 6 veckors hyra (eller längre period) lämnas genom offert.

  Trehjuling
  60€/5 veckor
  50€/4 veckor
  40€/3 veckor
  30€/2 veckor
  20€/1 vecka

  Elvagn
  135€/5 veckor
  120€/4 veckor
  105€/3 veckor
  85€/2 veckor
  65€/1 vecka

 • Hyrbil

  Tecknas till fördelaktigt pris hos vår externa hyrbilsleverantör via Golfvistelse. Oavsett om ni flyger till Faro eller Lissabon hämtar ni smidigt ut er förbokade hyrbil på flygplatsen. Bilen är av femdörrars mellanstorlek typ Opel Corsa, Ford Fiesta, Renault Clio eller Seat Ibiza och rymmer utan problem två personer med golfutrustning. Alla bilar har air condition och möjlighet till GPS.

   

  Bilarna är fullt försäkrade för två förare. Självrisken är max 900€ som hyrbilsfirman reserverar på ert konto under vistelsen. En självriskeliminering kan dock tecknas på plats hos biluthyraren mot en extra kostnad på 10 €/dag. Även om vistelsen löper över 16 eller fler dygn betalas endast  för max 15 dygn till ett maxpris av 150 € trots att elimineringen gäller under hela vistelsen (då reserveras inga pengar på ert konto).

  Hyrbilsfirman erbjuder ofta vissa extra tillval på plats så som exempelvis vägtullstransponder. Ni väljer själv om dessa tillval skall tecknas mot en extra avgift som i så fall betalas direkt till hyrbilsfirman.

  Vid uthämtning eller återlämning av hyrbilen utanför ordinarie öppettider 08:00 – 20:00 tar hyrbilsfirman ut en extra kostnad på 25€.

 • Information om din resa

  Efter att hela betalningen är gjord skickas specifik information såsom exempelvis vägbeskrivning. Golfvistelses golfvärdar kontaktar er innan ankomst och informerar om tidsbokning, tävlingar och andra aktiviteter under er sköna tid i solen.

 • Resegaranti

  Här finner du en länk till Kammarkollegiet.

 • Starttider

  Starttider bokas via vår webbapplikation, med start 14 dagar innan ankomst. När ni väl är på plats är det också möjligt att boka direkt på respektive bana.

  Det går att beställa extra rundor på plats om ni vill spela fler rundor än vad som är beställt.

 • Tävlingar

  Varje vecka arrangeras två golftävlingar där alla är välkomna att delta. Tävlingsformen varierar mellan lag- och singeltävling. Populära spelformer som vi brukar spela är olika typer av bästboll, slaggolf och mycket mer.

 • Vad betyder long-stay?

  Long-stay är ett begrepp som väcker golfarens intresse. Att flytta sin vardag till solen och varmare breddgrader när vintern sätter klorna i Sverige. Vi ger dig möjligheten att alltifrån en vecka till flera månader, bo utomlands. Vi hjälper dig med boende, all service på plats och arrangerar sociala tillställningar som exempelvis gemensamma middagar, besök på vingårdar och trevliga vandringar.

  Några av fördelarna med Long-stay:

  • Gemenskapen, träffa nya och återkommande likasinnade människor.
  • Golfvärdar på plats som pratar både svenska och engelska och som ser till att ni gäster får bästa tänkvärda golfvistelse. De erbjuder aktiviteter även vid sidan av golfen. Utöver arrangerade golftävlingar erbjuds vandringar, gemensamma middagar, mingel, utflykter mm. Allt för att göra er vistelse så trivsam och social som möjligt.
  • Du kan spela flera olika golfbanor med förbokade starttider.
  • Du får bo med högsta möjliga standard, enastående service och spela golf.
  • Möjlighet till sol och värme året runt.

  När du bokar en vistelse med oss ansvarar du själv för din egen transport till/från resmålet. Våra boenden är belägna med goda kommunikationer från internationella flygplatser. Vi rekommenderar samtliga resenärer att boka en hyrbil för att förenkla vistelsen.

 • Vår app för long-stay

  Via vår webb- och app-baserade tjänst kan alla våra gäster logga in till Golfvistelse webbapplikation via dator eller mobiltelefon för anmälan till tävlingar och aktiviteter. Denna applikation får ni tillgång till 21 dagar innan ankomstdatum via mail från golfvärdarna.

Fritextsökning
Kontakta oss
Adress:
Golfvistelse
Stigbergsliden 7
414 63 Göteborg