Skip to main content

White Shell

Porches

White Shell Beach Villas

Beläget i västra Algarve, mindre än en kilometer från två av de vackraste stränderna i regionen – Senhora da Rocha och Praia Nova, har du paradiset runt hörnet, White Shell Beach Villas. En oas som erbjuder dig en lugn och avslappnad tillvaro med allt du kan drömma om.  Du skymtar det safirblå vattnet från resorten och på några minuter är du nere vid de magnifika stränderna för svalkande dopp i havet, på ett avstånd av 550 meter. Du har närhet till den mysiga byn Porches med anor från 1500-talet som är känd för sina viner och keramik. Den större orten Armacao de Pera är alldeles i närheten.

Denna lyxiga och moderna resort utvecklades av idén att skapa en gemenskap, ett grannskap organiserad kring en stor rund pool omgiven av gräsmattor och blommor där olika fritidsaktiviteter möts. White Shell är en anläggning som arbetar för att vara en EKO-resort. Det innebär att samtliga utomhusutrymmen är utformade för att respektera den lokala floran och faunan.
I  kryddträdgården plockas färska örter till den egna restaurangen och även du som gäst är välkommen att plocka det du behöver till din matlagning.

Inne på området finns White Shells egna restaurang, takbar med utsikt över havet, stora grönområden, padelplan, tennisplan, cyklar att låna. Det finns ett komplex med inomhuspool, SPA, litet gym och bastu för att varva ner och ta hand om hälsan, allt för att du ska kunna ha en helt magisk vistelse. Fri tillgång till detta. Massage finns att få mot betalning.

Vid ankomst till anläggningen parkeras bilarna i ett underjordiskt garage. Det är bilfritt inne på resorten för maximal avkoppling och inga störande ljud.

Fritextsökning

Golfbanor

Ni spelar på tretton högklassiga banor i härligt böljande terräng med stor variation och hög standard. Närmsta golfbanan ligger enbart 15 minuter med bil från boendet. Fyra av banorna har de senaste åren arrangerat kvalet till European Senior Tour och erbjuder därför utmaning för alla spelare.

Boende

  White Shell (Hotellklass: 5 stjärnor)

  • Fler bilder
  • Fler bilder
 • Lägenheterna

  Varje huskropp består av tre lägenheter.

  2 rum och kök, varav 1 sovrum. I markplan finns en tvårumslägenhet med vardagsrum och matsal som hänger ihop med det fullutrustade köket med lyxiga SMEG-detaljer. Det finns all nödvändig utrustning som diskmaskin, tvättmaskin, micro m.m. Vackert porslin.
  Det finns ett modernt och bekvämt sovrum med mycket garderober. Ett tillhörande badrum med dusch, ej badkar. I varje lägenhet finns badrockar, strandhanddukar och en vacker praktisk dramatenväska att ha med till stranden.

  3 rum och kök, varav 2 sovrum. Den andra lägenheten är motsvarande och också i markplan men med två sovrum med varsitt tillhörande badrum. Samtliga lägenheter på markplan har två rymliga uteplatser som erbjuder både sol och skugga.

  3 rum och kök superior, varav 2 sovrum. På övervåningen finns den magnifika, rymliga lägenheten med stora härliga altaner på båda sidor. Här har man en extra känsla av rymd, lyx och ljus! Även denna lägenhet har två sovrum.

  Den moderna, fräscha inredningen med milda färger har en känsla av att naturen följer med in i boendet, designat av konstnären Anna Westerlund.

  Incheckning sker kl.16:00 och utcheckning kl 12:00

  Mer information om White Shell hittar du här.

  Fakta/faciliteter

  Bar/LoungeJa
  Byggår2021
  Fri parkeringJa
  GymJa
  internet wifiJa
  Närmaste golfbana9 km
  PoolJa
  Reception (dygnet runt)Ja
  RestaurangJa
  Samhälle1 km
  SpaJa
  Strand500 m
  Städning1 gång/vecka

Vanliga frågor

Nedan hittar du våra vanligaste frågor och svar. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, tveka inte att kontakta oss genom att maila till info@golfvistelse.se eller ringa till 010-750 06 33.

Long-stay i Algarve

 • Aktiviteter på plats

  Utöver alla härliga golfrundor har ni möjlighet att följa med på Golfvistelses arrangerade aktiviteter. Under en long-stay-resa åker vi exempelvis till marknader, vinodlingar, historiska platser samt anordnar gemensamma middagar och andra intressanta aktiviteter.

 • Avbeställningsskydd

  Vi rekommenderar att ni har ett fullgott avbeställningsskydd via er hemförsäkring, reseförsäkring eller annat.

 • Bokning och betalning

  När en intresseanmälan görs på hemsidan får vi all information som behövs för att göra en bokning. Därefter skickas en bekräftelse tillsammans med en inbetalningsangivelse på 10% av resans totala belopp. Först när denna inbetalning är gjord inom senast 7 dagar efter mottagen offert är resan reserverad. Resterande belopp betalas senast 30 dagar före avresa.

 • Flyg till Portugal

  Flygresan från Sverige till Portugal bokas på egen hand. Antingen flyger ni direkt till Faro (FAO) varifrån ni med hyrbilen når våra destinationer på drygt en halvtimma. Eller så flyger ni till Lissabon (LIS) och hämtar ut er hyrbil för att sedan köra de sista milen till Algarvekusten. Detta tar knappt tre timmar.

  Lämpligt flyg kan sökas på:
  www.flygresor.se eller www.momondo.se/

 • Försäkringar

  Det är alltid resenärens ansvar, och aldrig researrangörens ansvar, att se till att tillräckligt försäkringsskydd finns. Normalt finns en reseförsäkring i hemförsäkringen. Är ni osäkra så kontakta ert försäkringsbolag. Kompletterande reseförsäkring kan tecknas direkt hos försäkringsbolag som för reseförsäkringar. Det är mycket viktigt att ni som resenärer ser till att ha en försäkring vid tillfälle av sjukdom och att den täcker eventuell hemtransport, om det är nödvändigt. Vi rekommenderar också alla gäster att ta med ett patientkort för EU. Det beställs via Försäkringskassan.

 • Information om din resa

  Efter att hela betalningen är gjord skickas specifik information såsom exempelvis vägbeskrivning. Golfvistelses golfvärdar kontaktar er innan ankomst och informerar om tidsbokning, tävlingar och andra aktiviteter under er sköna tid i solen.

 • Resegaranti

  Här finner du en länk till Kammarkollegiet.

 • Starttider

  Starttider bokas via vår webbapplikation, med start 14 dagar innan ankomst. När ni väl är på plats är det också möjligt att boka direkt på respektive bana.

  Det går att beställa extra rundor på plats om ni vill spela fler rundor än vad som är beställt.

 • Tävlingar

  Varje vecka arrangeras två golftävlingar där alla är välkomna att delta. Tävlingsformen varierar mellan lag- och singeltävling. Populära spelformer som vi brukar spela är olika typer av bästboll, slaggolf och mycket mer.

 • Vad betyder long-stay?

  Long-stay är ett begrepp som väcker golfarens intresse. Att flytta sin vardag till solen och varmare breddgrader när vintern sätter klorna i Sverige. Vi ger dig möjligheten att alltifrån en vecka till flera månader, bo utomlands. Vi hjälper dig med boende, all service på plats och arrangerar sociala tillställningar som exempelvis gemensamma middagar, besök på vingårdar och trevliga vandringar.

  Några av fördelarna med Long-stay:

  • Gemenskapen, träffa nya och återkommande likasinnade människor.
  • Golfvärdar på plats som pratar både svenska och engelska och som ser till att ni gäster får bästa tänkvärda golfvistelse. De erbjuder aktiviteter även vid sidan av golfen. Utöver arrangerade golftävlingar erbjuds vandringar, gemensamma middagar, mingel, utflykter mm. Allt för att göra er vistelse så trivsam och social som möjligt.
  • Du kan spela flera olika golfbanor med förbokade starttider.
  • Du får bo med högsta möjliga standard, enastående service och spela golf.
  • Möjlighet till sol och värme året runt.

  När du bokar en vistelse med oss ansvarar du själv för din egen transport till/från resmålet. Våra boenden är belägna med goda kommunikationer från internationella flygplatser. Vi rekommenderar samtliga resenärer att boka en hyrbil för att förenkla vistelsen.

 • Vår app för long-stay

  Via vår webb- och app-baserade tjänst kan alla våra gäster logga in till Golfvistelse webbapplikation via dator eller mobiltelefon för anmälan till tävlingar och aktiviteter. Denna applikation får ni tillgång till 21 dagar innan ankomstdatum via mail från golfvärdarna.

Karta

Kontakta oss
Adress:
Golfvistelse
Stigbergsliden 7
414 63 Göteborg