Inför resan

Information

Flygresan från Sverige till Portugal bokas på egen hand. Antingen flyger ni direkt till Faro varifrån ni med hyrbilen når våra destinationer på drygt en halvtimma. Eller så flyger ni till Lissabon och hämtar ut er hyrbil för att sedan köra de sista milen till Algarvekusten. Detta tar knappt tre timmar.

Lämpligt flyg kan sökas på:
www.flygresor.se eller www.momendo.se/

Bokning och Betalning

När en intresseanmälan görs på hemsidan får vi all information som behövs för att göra en bokning. Därefter skickas en bekräftelse tillsammans med en inbetalningsangivelse på tio procent av resans totala belopp. Först när denna inbetalning är gjord är resan reserverad. Resterande belopp betalas senast 30 dagar före avresa. Om beloppet inte är betalt senast 30 dagar innan avresa har golfvistelse rätt att avboka resan. Sjukintyg krävs för avbokning av resan.

Information om resan

Efter att hela betalningen är gjord skickas specifik information såsom exempelvis vägbeskrivning. Golfvistelses golfvärdar kontaktar er innan ankomst och informerar om tidsbokning, golfträning, tävlingar och andra aktiviteter under er sköna tid i solen.

Hyrbil

Tecknas till fördelaktigt pris genom Golfvistelse. Oavsett om ni flyger till Faro eller Lissabon hämtar ni smidigt ut er förbokade hyrbil på flygplatsen.
Bilen är av femdörrars mellanstorlek typ Opel Corsa, Ford Fiesta, Renault Clio eller Seat Ibiza och rymmer utan problem två personer med golfutrustning. Alla bilar har air condition och möjlighet till GPS.
Bilarna är fullt försäkrade för två förare. Självrisken är max 900€ som hyrbilsfirman reserverar på kundens konto under vistelsen. En självriskeliminering kan dock tecknas på plats hos biluthyraren mot en extra kostnad på 10 €/dag. Oavsett hur lång vistelsen är betalas endast för 15 dygn till ett maxpris av 150€ trots att elimineringen gäller under hela vistelsen (då reserveras heller inga pengar på konto).

Hyrbilsfirman erbjuder ofta vissa extra tillval på plats så som exempelvis vägtullstransponder. Kunden väljer själv om dessa tillval skall tecknas mot en extra avgift som i så fall betalas direkt till hyrbilsfirman.

Vid ut- eller återlämning av hyrbilen utanför ordinarie öppettider 06:00 – 20:00 tar hyrbilsfirman ut en extra kostnad på 25€.

Golfvagn

Golfvagnar finns som trehjuling eller som smidig el-vagn att hyra. Detta bokas vid bokningstillfället för att garanterat få den vid ankomst. Betalning av hyrvagnar görs till golfvärdarna på plats.

Trehjuling
60 €/5 veckor
50 €/4 vekor
40 €/3 veckor
30 €/2 veckor
20 €/1 vecka
Elvagn
115 €/5 veckor
105 €/4 veckor
90 €/3 veckor
75 €/2 veckor
55 €/1 vecka

Försäkringar

Det är alltid resenärens ansvar, och aldrig researrangörens ansvar, att se till att tillräckligt försäkringsskydd finns. Normalt finns en reseförsäkring i hemförsäkringen. Är du osäker, så kontakta ditt försäkringsbolag. Kompletterande reseförsäkring kan tecknas direkt hos försäkringsbolag som för reseförsäkringar. Det är mycket viktigt att du som resenär ser till att ha en försäkring vid tillfälle av sjukdom och att den täcker eventuell hemtransport, om det är nödvändigt. Vi rekommenderar också alla gäster att ta med ett patientkort för EU. Det beställs via Försäkringskassan.

Avbeställningsskydd

Vi rekommenderar alla gäster att kontrollera så att de har ett fullgott avbeställningsskydd via sin hemförsäkring, reseförsäkring eller annat.

Avbeställning av resa

Alla avbokningar ska ske till info@golfvistelse.se. Kontakta oss också via telefon för att få avbokningen snabbt bekräftad, om det är mycket nära ankomstdatum. Vi försöker alltid att finna en lösning tillsammans med gästen när det gäller avbokning.

På grund av våra leverantörers hårda villkor vid avbokning, så är vi tvingade att anpassa våra villkor för avbokning av resa. Finns ett externt införskaffat avbeställningsskydd genom hemförsäkring eller annan liknande försäkring är det de kostnadsnivåer som redovisas här som gäller vid avbokning av resa. Normalt ersätter externa avbeställningsskydd ersättning enligt allmänna resevillkor och inte enligt särskilda resevillkor. Observera att Golfvistelses särskilda resevillkor ersätter kostnadsnivåerna i de allmänna resevillkoren vid avbokning.

Resenären har rätt att avbeställa resan enligt följande och mot följande kostnader:

– Avbokar resenären när det är mer än 60 dagar kvar till avresa, så betalar resenären 10% av resans pris.
– Sker avbokningen mellan 60 och 30 dagar innan avresa, så betalar resenären 50% av resans kostnad.
– Sker avbokningen med mindre än 30 dagar före avresa, så skall resenären betala hela resans pris.