m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us
GO UP
Image Alt

Vale da Lapa, Portugal

Svenskarnas favoritland för golf i Europa

Portugal

Längs Portugals sydkust brer natursköna Algarvekusten ut sig. Det har länge varit en av svenskarnas favoritresmål för golfresor inom Europa. Det är ett riktigt golfparadis känt för sina högklassiga golfanläggningar. Variationen av nivån på golfbanor, från mästerskapsbanor till golfbanor med mer fokus på trivsel gör destinationen till ett attraktivt resmål oavsett nivå på golfspelandet.

När golfspelandet är avklarat för dagen är Algarvekusten fylld av små pittoreska fiskebyar med mysiga restauranger.

Det finns goda flygförbindelser från Sverige till både Lissabon (LIS) och Faro (FAO)

Golfbanor

Ni spelar på tretton högklassiga banor i härligt böljande terräng med stor variation och hög standard. Sex av banorna som erbjuds ligger inom 20 minuters bilresa och de två närmaste ligger inom fem minuter. Fyra av banorna har de senaste åren arrangerat kvalet till European Senior Tour och erbjuder därför utmaning för alla spelare.

Algarve

Vale da Lapa Village Resort

Vale da Lapa är en femstjärnig anläggning med underbara etagelägenheter i en härligt avstressande miljö. Receptionen är öppen dygnet runt och servicen är mycket hög.

Restaurang finns på området som är öppen året om, från uteserveringen blickar du ut över poolområdet. Det finns även restauranger på gångavstånd i Sesmarias samt endast fem minuter bort (med bil) i de mysiga fiskesamhällena Carvoeiro och Ferragudo. För golffria dagar erbjuder anläggningen fri tillgång till bland annat spa, inomhuspool, bastu och ett litet gym. SVT World finns med i utbudet av TV-kanaler i lägenheten.

Förutom Carvoeiros och Ferragudos mysiga små centrum finns här också stränder och strövområden i nära omgivning. Dessutom nås Carvoeiro periodvis via anläggningens fria shuttle-buss några gånger per dag för bilfria besök till byns alla mysiga restauranger.

Lägenheterna

Lägenheterna är byggda som tvåplans parhus i ett välskött grönområde med dammar och palmer. Från övervåningens sovrum kan du i vissa lägenheter vakna upp till en vy över Monchique-bergen eller rent av en glimt av havet. I de helmoderna lägenheterna på 150 kvadratmeter finns två sovrum och tre toaletter. Nöjer man sig med endast ett väl tilltaget sovrum med bl.a. stor klädkammare och TV betalar man också endast för det.

Vissa lägenheter genomgår just nu en renovering för att erbjuda en helmodern och inbjudande känsla i inredningen. Man kan själv välja mellan boende i de helt funktionella lägenheterna med fin skandinavisk stil och mysiga detaljer som erbjudits tidigare eller i de helt nyrenoverade lägenheterna till en lite högre kostnad. Allt man kan tänkas behöva under sin vistelse finns oavsett. Du hittar exempelvis fullt utrustade kök med disk- och tvättmaskin, både balkong och uteplats samt golvvärme i badrummen.

Fakta

Destination
Carvoerio, Portugal
Byggår
2009
Internet wifi
Ja
Städning och byte av lakan/handdukar
1 gång/vecka
Fri parkering
Ja
Strand
3km
Köpcentrum
2km
Närmaste stad
5km
Apotek
2km
Supermarket
4km
Flygplats, Faro
59km

Faciliteter

Reception (dygnet runt)
Ja
Restaurang
Ja
Bar/Lounge
Ja
Pool
Ja, uppvärmd både inom- och utomhus
Gym
Ja
Spa
Ja