m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us
GO UP
Image Alt

Sotogrande

Sotogrande, Spanien

På Costa del Sols västligaste punkt i soliga Spanien väntar Sotogrande Spa & Golf Resort på den kvalitetsmedvetna golfaren. En femstjärnig resort som är perfekt rustad för en golfsemester, både med familjen och kompisgänget. Sotogrande har bland annat två mästerskapsbanor, La Reserva Club och Almenara Golf Club, som båda ger en mycket speciell spelupplevelse. Resorten har ett varierat restaurangutbud och barer samt en stor SPA- och fitnessanläggning.

Golf

SO/Sotogrande är omgiven av flera prisade mästerskapsbanor. Almenara Golf ligger på området med gångavstånd från hotellet. La Reserva Club finns 5 km från hotellet och är den nyaste golfbanan i familjen.

Information om banorna

La Reserva Club, 18 hål, Par 72, 6721 meter
La Reserva är den senaste i raden av mästerskapsbanor i Sotogrande. Banan är inhuggen i en sluttning med en fantastisk utsikt över Medelhavet, samtidigt som man har en vy mot de Andalusiska kullarna. Banan som presenteras med breda, svepande fairways och generösa men utmanande greenområden har designats av Cabell B. Robinson och invigdes 2003. La Reserva Club är rankad bland de 12 bästa i Spanien av Golf World Magazine.

Almenara Golf Club, 27 hål
Lagos – 9 hål, par 36, gul tee 2841 meter
Alcornoques – 9 hål, par 36, gul tee 2761 meter
Pinos – 9 hål, par 35, gul tee 2689 meter
Golfbanan består av tre niohålsslingor som designats av den kände britten Dave Thomas. Almenara finns på gångavstånd från hotellet, precis vid Los Alcornocales Naturpark, och smälter vackert in i omgivningen. Banan har utsikt över Medelhavet och de omgivande kullarna. Den är en riktig utmaning för golfare på alla nivåer med djupa bunkrar, böljande kullar och välplacerade vattenhinder.


Boende

SO/Sotogrande Resort och Spa Hotel är nyrenoverat av lyx- och livsstilsvarumärket Accor. Med ett utbud av både sviter och rum finns det något för alla smaker, från mysiga rum till rymliga sviter och takvåningslägenheter med spektakulär utsikt. Det finns även en stor SPA- och fitnessanläggning med ett brett utbud. På området finns även flera pooler.

Restauranger

Resorten har flera typiskt spanska restauranger, från golfklubbens olika recept direkt från grillen med snacks och lätta lunchmenyer, till en komplett måltid på t ex Cortiji med andalusiska smaker när de är som bäst. Här finns också flera barer att välja på, när t ex dagen på golfbanan behöver avrundas med eftersnack och lite socialt ”häng”.

Närmaste flygplats

Närmsta flygplats: Gibraltar (20 min), Malaga (1 timme), Jerez (1 timme)

Närmaste stad

Marbella (40 min)

Prisförslag

7 nätters boende, del i dubbelrum
Frukost ingår
3 middagar
3 greenfees på Almenara inkl golfbil
2 greenfees på La Reserva inkl golfbil
Tillgång till Gym och SPA
Pris från: 1068 €/pers

Kostnad för flyg och hyrbil tillkommer och bokas antingen genom Golfvistelse, eller av resenären själv. På Golfvistelse kan vi alltid erbjuda ett specialpris på hyrbil. Vänligen kontakta oss för mer information om resan, eller för en offert.

Fakta golfbanor

La Reserva Club, 18 hål
Par 72, 6721 meter
Almenara Golf - Lagos 9 hål
Par 36, gul tee 2841 meter
Almenara Golf - Alcornoques 9 hål
Par 36, gul tee 2761 meter
Almenara Golf - Pinos 9 hål
Par 35, gul tee 2689 meter
Sotogrande

Inspiration

Sotogrande

Boende SO/Sotogrande
Femstjärnigt, nyrenoverat, fullt utrustade rum
Wifi
Ja
Närmast större stad
Marbella (40 min)
Tennis
Ja
Padel
Ja
Gym
Ja
Kids Club
Ja
Drivingrange
Ja (La Reserva)
Puttinggreen
Ja
Chippinggreen
Ja
Proshop
Ja
Golfakademi
Ja
Restauranger
Ja, flera
Bar
Ja, flera
Pool
Ja, 3 utomhus, 1 inomhus
Spa
Ja