m

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur
adipiscing elit. Etiam posuere varius
magna, ut accumsan quam pretium
vel. Duis ornare

Latest News
Follow Us
GO UP
Image Alt

Fancourt

Fancourt, Sydafrika

Fancourt är utan tvekan Sydafrikas absolut bästa, men även största, golfresort. Den ligger i hjärtat av Garden Route i orörd natur vid Outeniquabergen. På Fancourt finns allt för den kräsne golfaren med tre 18-hålsbanor designade av Gary Player, alla rankade bland de tjugo bästa i landet. Utöver golfen är detta en komplett anläggning med pooler, spa, tennis, kids club, vandringsleder och mycket annat. Man har även satsat på att ge gästerna en kulinarisk upplevelse med restauranger av högsta klass. På Fancourt finns helt enkelt allt som behövs för en skön, lyxig, golfsemester.

Golf

På Fancourt finns tre högt prisade mästerskapsbanor, designade av legendaren Gary Player. Banornas karaktär varierar från links- till parkbana, vilket gör att de har sina egna unika egenskaper. Här finns också en golfakademi med ett träningsområde av yppersta kvalitet.

Information om banorna
Montagu, Par 72, gul tee 5669 meter
Montagus 18 hål är en av de finaste golfupplevelserna Sydafrika har att erbjuda. Banan är anlagd i ett kuperat och varierat landskap med många vackra träd längs fairway. Det gäller att hela tiden tänka strategiskt, då väl placerade vattenhinder och bunkrar ofta är i spel. Montagus hål 17 och 18 sägs vara några av de mest välfotograferade i Sydafrika!

The Links, Par 73 gul tee 5721 meter
The Links är rankad som Sydafrikas bästa 18-hålsbana och är därmed utan tvekan Fancourts huvudattraktion. Här har Gary Player skapat en juvel på ett gammalt flygfält, något som gör att The Links på många sätt påminner om traditionell, brittisk linksgolf. Banan har varit värd för många stora mästerskap genom åren.

Outeniqua, Par 72 gul tee 5603 meter
Outegniqua är uppkallad efter den vackra bergskammen som omger banan och skapar en makalöst vacker vy. Likt Montagu är detta en skräddarsydd parkbana, om än något mer lättspelad, men som ändå kräver en hel del spelstrategi då mycket vatten är i spel.

Boende

Fancourt Hotel är ett 5-stjärnigt hotell med 115 lyxiga rum och sviter. Från ditt rum har du en underbar utsikt över antingen Montagu Golf Course, resortens vackra trädgård eller Outeniqua-bergen. Rummen har dubbel- eller enkelsängar, badrum, sittgrupp, TV, minibar och gratis wifi.

På The Manor House, också 5-stjärnigt, finns 18 fantastiska sviter. Hotellet ger en upplevelse i herrgårdsmiljö med stor dubbelsäng, lyxigt badrum och ett vardagsrum. Du har även en balkong eller terrass med utsikt över resorten.

Restauranger

Fancourt erbjuder fyra topprestauranger som var och en har sin speciella kulinariska inriktning. Det finns även flera barer på anläggningen där du kan avrunda dagen med god dryck och socialt häng.

Närmaste flygplats

Kapstaden 420 km, Port Elisabeth 360 km.

Närmaste stad

Knysna 65 km, George 10 km

Prisförslag

7 nätters boende Fancourt Hotel, del i dubbelrum
Frukost ingår.
Fem golfrundor på Montagu eller Outeniqua golf course
Pris från: 12903 kr/pers

Kostnad för flyg och hyrbil tillkommer och bokas antingen genom Golfvistelse, eller av resenären själv. På Golfvistelse kan vi alltid erbjuda ett specialpris på hyrbil. Vänligen kontakta oss för mer information om resan, eller för en offert.

Fakta golfbanor

Montagu
Par 72, gul tee 5669 meter
The Links
Par 73 gul tee 5721 meter
Outeniqua
Par 72 gul tee 5603 meter
Fancourt

Inspiration

Fancourt

Boende: Två 5-stjärniga hotell
Fullt utrustade
Parkering
Ja
Wifi
Ja
Närmast större stad
Knysna 65 km, George 10 km
Tennis
Ja
Gym
Ja
Kids Club
Ja
Biograf
Ja
Mountainbike
Ja
Fiske
Ja
Ridning
Ja
Löp- och vandringsleder
Ja
Drivingrange
Ja
Puttinggreen
Ja
Chippinggreen
Ja
Proshop
Ja
Golfakademi
Ja
Restauranger
Ja, 4 stycken
Bar
Ja, flera
Pool
Ja, uppvärmda inom- och utomhus
Jacuzzi
Ja
Bastu
Ja
Spa
Ja